Motel Argentum Mostar Motel Argentum Mostar
précedent
suivant

 

Mostar je smješten na obalama rijeke Neretve i kulturno je i ekonomsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini. Grad je dobio ime po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Razmišljati o Mostaru a instiktvno ne zamisliti sliku Starog mosta, gotovo je nemoguće, pogotovo znajući da je ovo kameno remek djelo spomenik po kojem je grad Mostar i dobio ime i koji simbolično, u sebi nosi mnoga znaćenja.

U julu 2005 godine Stari most i Stari grad Mostara postali su službeno dio kulturne baštine UNESCO-a.

Kako bismo Vas upoznali sa kulturno - istorijskom baštinom Hercegovine i učinili Vaš boravak interesantnijim, za Vas organizujemo izlete koji vode do sljedećih destinacija:

• Blagaj – posjeta Derviškog samostana – Tekije, sagrađene 1520.godine na samom izvoru rijeke Bune, okružene prirodnim ljepotama. Iznad se nalazi utvrđeni Stjepan Grad sagrađen u 15 stoljeću.

• Počitelj – još jedan spomenik otomanske kulture, nekada strateški važnog utvrđenog grada.

• Međugorje – najpoznatije svetište u svijetu, mjestu ukazanja Djevice Marije koje posjete milioni hodočasnika kako bi na ovom mjestu pronašli mir, utjehu i snagu.

• Vodopad Kravice – atraktivan lokalitet na rijeci Trebižat i kao prirodni fenomen je pod zaštitom države.

Fermer

Mostar

Galerija 1/8
Informacije
DOBRODOŠLI
VELCOME
NASLOVNA
REZERVACIJA
son
Motel Argentum Mostar Motel Argentum Mostar
Motel Argentum Mostar
Projet